Asumme Luumäellä, Nuppolan kylässä. Pihalla vastaantulijoita tervehtii viisi valkoista vahtia sekä yksi punainen setteri.  Koiraharrastuksen olen aloittanut kultaisilla noutajilla ja vähitellen rinnalle tulivat nämä isot valkoiset. Setterit ovat olleet pitkäaikanen haave, joka kävi toteen pari vuotta sitten Tildan myötä.

Koiraharrastukseni on hyvin laaja-alaista. Siihen liittyy omien koirien kouluttaminen sekä koulutusten vetäminen toisille, koirayhdistyksissä aktiivisesti toimiminen, koirien valokuvaaminen, itsensä kurssittaminen laaja-alaisesti, näyttelyissä kiertäminen, kirjallisuuteen ja omiin rotuihin perehtyminen, yhdistysten jäsenjulkaisujen tekeminen ja taittaminen, www-sivujen toimittaminen jne. Haluan pitää itseäni ajan tasalla ja hankkia aina uutta tietoa jaettavaksi myös muille.

Kennelnimeni tulee sanoista white ja esteem, jotka mielestäni kuvaavat osuvasti tätä valkoista majesteetillista, itsetuntonsa tuntevaa rotua. Yhdistettynä ja hieman muokattuna nuo kaksi sanaa muodostavat nimen Whesteam.

Jalostuksessa haluan pyrkiä rodunomaiseen, hyväluonteiseen ja terveeseen jälkikasvuun. Haluan kiinnittää erityistä huomiota siihen, että yhdistelmä täydentää toistensa ominaisuuksia, on luonteeltaan yhteiskuntakelpoinen eikä omaa suuria rodunvastaisia virheitä. Pyrin oppimaan lisää jatkuvasti sekä jalostuksesta että omista roduistani. Uskon vahvan tietämyksen rodun kannasta ja jalostuksen periaatteista auttavan asetettaessa jalostuksen tavoitteeksi rodunomaisia yksilöitä.

Owczarek pohdlanski voidaan luokitella vartioivaksi paimenkoiraksi. Sen koulutuksessa tarvitaan johdonmukaisuutta ja innovatiivisuutta, hieman toisin kuin muissa roduissa. Podhalanski kuuluu niin sanottuihin LGD-rotuihin (livestock guardian dogs). Rotuun kannattaa tutustua huolella ennen hankintapäätöstä ja ottaa selvää sen erityispiirteistä ja ominaisuuksista. Setteri taas on aivan toisen luoteinen, kuuman ryhmän koira, jonka energisyys ja tarmo on täysin loppumatonta.

Kerron mielelläni lisää molemmista harrastamistani roduista, joten älä epäröi ottaa yhteyttä!